martes, 29 de marzo de 2016

Cap a on avança la tecnologia mòbil?

Si mirem enrrere i ens fixem com ha evolucionat la tecnologia mòbil, ens adonem que el nivell de canvi entre fa 10 anys i ara és al·lucinant. Els mòbils tenen millors processadors, millors càmeres, millors materials de construcció. En definitiva, són millors en tot.

Un dels primers telèfons mòbils que va aparèixer va ser el Motorola DynaTAC 8000x, un dispositiu que res té a veure amb els que trobem avui al mercat. El seu pes era de 800 grams, valia 4000 dòlars i la seva autonomia era només d'una hora. El seu inventor va ser Martin Cooper. A l'any ja s'havien comercialitzat 300.000.


Després d'aquest breu anàlisi d'el primer mòbil per saber d'on venim, anem a parlar de l'actualitat. Avui en dia les marques més populars de la telefonia mòbil són Samsung, LG, Apple, Huawei, entre moltes altres. Es obvi que des de l'aparició del Motorola DynaTAC, els seus dispositius han anat millorant, ja sigui en pantalla, càmera, bateries, construcció de l'aparell. Generació rere generació la marca donava un gran salt i realment innovava en quelcom útil.

Per exemplificar el que explico en el paràgraf anterior només cal fixar-nos en la marca Apple amb el seu Iphone. En la imatge de sota es pot apreciar una substancial millora en el tamany, pantalla i tot en general. No obstant, si agafem com a referència l'Iphone 6 i el comparem amb el recent presentat Iphone 6s realment no trobem una millora espectacular, ja que les prestacions del 6 ja éren gairebé immillorables. Amb això vull fer-me la pregunta; en què poden millorar les marques avui dia si els nostres telèfons ho tenen tot i més? Es pot posar millor pantalla? I millor càmera? I si es posa, la diferència és visible? Són un munt de preguntes que em faig sobre aquest tema com és la telefonia mòbil que avui ocupa les nostres vides al complet. Tot i així, caldrà esperar a veure com reaccionen les firmes telefòniques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario