sábado, 5 de marzo de 2016

Premis Òscar 2016






Després d'una prèvia dominada per la controvèrsia per la suposada desigualtat racial en els nominats , la nit de diumenge es van lliurar els premis Oscar 2016. La major celebració de la indústria del cinema als Estats Units va concitar l'atenció del món amb una gala que va estar a càrrec del comediant Chris Rock , un veterà que va parlar sobre la crisi de diversitat a Hollywood, la qual va donar pas només a actors blancs en les nominacions per segon any consecutiu.

Quant als trofeus d'aquesta edició dels Oscars , existien dubtes sobre quina de les vuit produccions nominades es portaria el trofeu a millor pel·lícula. Finalment , es va endur la estatueta " Spotlight " tot i que el favorit era " The revenant " .

Entre tots els premis, els més destacats van ser:

Millor guió original: SPOTILIGHT

La pel·lícula tracta sobre la investigació realitzada pel diari nord-americà "Boston Globe" sobre violacions en sèrie a menors d'edat per sacerdots catòlics.















Millor guió adaptat: LA GRAN APUESTA













Millor actriu de repartiment: ALICIA VIKANDER

"Alicia Amanda Vikander (pronunciat en suec: [aˈliːsɪa aˈmanda vɪˈkandər]Göteborg, 3 d'octubre de 1988) és una actriu sueca coneguda pel seu paper en el drama suec de televisió Andra Avenyn, així mateix com per la seva actuació secundària en l'adaptació d'Anna Karenina."






















Millor vestuari: MAD MAX, FURIA EN LA CARRETERA

Perseguido por su turbulento pasado, Mad Max cree que la mejor forma de sobrevivir es ir solo por el mundo. Sin embargo, se ve arrastrado a formar parte de un grupo que huye a través del desierto en un War Rig conducido por una Emperatriz de élite: Furiosa. Escapan de una Ciudadela tiranizada por Immortan Joe, a quien han arrebatado algo irreemplazable. Enfurecido, el Señor de la Guerra moviliza a todas sus bandas y persigue implacablemente a los rebeldes en una "guerra de la carretera" de altas revoluciones... Cuarta entrega de la saga post-apocalíptica que resucita la trilogía que a principios de los ochenta protagonizó Mel Gibson. 














Millor actor: LEONARDO DICAPRIO

Leonardo DiCaprio va guanyar l'Oscar després de quatre nominacions de l'Acadèmia des dels 90. The revenant mostra que el canvi climàtic és fonamental i hem de ajuntar-nos per combatre-ho.

En els premis Òscars premien moltes categories i l'article s'allargaria molt. Tot i així, dues o tres nominacions destacables són: Com a millor director de repartiment, Alejandro González Iñarritu, amb la pel·lícula "The renevant". Spotlight es va emportar el premi a millor pel·lícula.








No hay comentarios:

Publicar un comentario