domingo, 17 de abril de 2016

Anàlisi de la sèrie Merlí


Fa dues setmanes aproximadament vaig acabar perfí la sèrie Merlí. És cert que va començar fa temps, pero per algun motiu vaig deixar-la de banda. No obstant, fa alguna que altra setmana vaig decidir reprendre-la ja que des de el seu inici em va cridar l'atenció. És obvi que no explicaré de principi a final la sèrie, ja que aquest post s'allargaria massa, però si m'agradaria fer-ne 5 cèntims.

El argument principal d'aquesta sèrie tracta sobre un profesor de filosofia (Merlí), el qual s'ha quedat sense casa, motiu pel qual va a viure a casa de la seva mare. Bruno, el fill d'en Merlí, també haurà de conviure amb el seu pare i la seva àvia. És obvi que aquesta convivència al llarg de la sèrie no serà gens fàcil i que hi haurà moltíssimes discrepàncies.

Tot això és just la introducció. El nus comença quan en Merlí, que com he comentat abans és professor de filosofia, és ofert a donar classes a un institut públic de la ciutat per substituïr a un professor donat de baixa. Quina és la coincidència? Que és l'institut d'en Bruno, el seu fill. Ell, al conèixer la notícia, entra en nervis pensant que pot passar amb el seu pare a la mateixa classe que el seu fill.

L'escola comença i en Merlí es presenta. Home de 60 anys, amb bona planta i amb un caràcter diferent. Els alumnes queden desconcertats al principi ja que estan acostumats a un altre estil de professor. És dinàmic, divertit i el més important: motiva als alumnes. Aquesta manera tant diferent d'impartir les classes li portarà problemes amb els altres professors (tots molt metòdics i tradicionals) i inclús amb el director de l'escola. Dins d'aquests problemes, en Merlí sabrà respondre amb naturalitat i n'acabarà sortint.

Un altre aspecte interessant de la sèrie, a part de totes les trames que apareixen entre alumnes, professors, etc., és l'èxit que en Merlí té amb les dones. Al llarg de la sèrie, anirà passant per diferents dones, des de professores del mateix institut (les quals tenen parella), fins a mares dels seus propis alumnes. En definitiva, fets inimaginables a la vida real.

Com he comentat abans, podria extendre'm moltíssim més explicant totes les anècdotes dels personatges, detallar-los un, a un i moltíssimes coses més, però amb aquestes pinzellades crec que queda força clar que és una sèrie entretinguda i que està enfocada a nois de la meva edat, adolescents en la etapa escolar, amb tots els punts positius i negatius, però que al cap i a la fi reflexa el que estem vivint.

Per finalitzar l'article, vull donar la meva opinió sobre la sèrie. Primer de tot, recomanar-la a tothom que vulgui divertir-se i vulgui també veure la vida de un grup de adolescents que fan les seves malifetes però que al cap i a la fi són el que són, estudiants amb ganes de passar.ho bé. També es tracten certs  punts concienciadors, com el bullying cap a un alumne de la classe pel simple fet de ser diferent, les preferències sexuals, etc. Resumint, una sèrie que no deixarà a ningú indiferent.

A continuació us deixo el primer capítol per si voleu enganxar-vos! Gaudiu-la!

No hay comentarios:

Publicar un comentario