martes, 22 de septiembre de 2015


Sobre la fotografia
 
L’autora d’aquest text és Susana Sontag, nascuda el 16 de gener de l’any 1933 a nova York. Fou professora, directora, guionista, escriptora. Fou creient de la religió del judaisme.

El llibre “Sobre la fotografia” del qual està extret el fragment selecciona és un assaig. En aquest llibre, Susana planteja una sèrie de reflexions sobre la fotografia. El que pretén aquest llibre és donar informació i mostrar al món quins són els efectes que la fotografia ha portat a la societat. En aquest llibre es mostren fotografies de diferents àmbits per donar a conèixer la capacitat social que te la fotografia. Aquest llibre permet també donar una llibertat de opinió al lector, podent així treure les seves pròpies conclusions.

La idea principal del text segons l’autora és la capacitat que tenen les imatges de donar coneixement a qui les mira, i prioritza abans la fotografia que la impremta com a font de coneixement. Els arguments que donen pes a aquesta idea són quan l’autora cita “Col·leccionar fotografies es col·leccionar mundo” o quan diu “Fotografiar es apropiarse de lo fotografiado. Significa establecer con el mundo una relación que sabe a conocimiento”. Una altre frase que contrasta la idea que té el text és “Las imágenes fotografiadas no parecen tanto afirmaciones sobre el mundo cuanto fragmentos que lo constituyen, miniaturas de realidad que cualquiera puede hacer o adquirir”. Amb això Susan vol expressar que un text o una afirmació visual són normalment subjectives, mentre que una imatge serà objectiva en quan a significat visual, un altre aspecte és quina interpretació li dóna el que la visualitza.

Des de el meu punt de vista, la idea que planteja la autora la comparteixo en part, ja que les imatges poden aportar una font de coneixement força important. No obstant, penso que la impremta no és menys important en quan al fet de donar coneixement, ja que llegint sobre un tema es pot aprendre molt. La imatge et dóna una visió limitada de la realitat que et vol transmetre, és a dir, es pot veure el que aquesta mostra però no es pot anar enrere en el temps ni tampoc endavant, és estàtica. Per altra banda, el text et pot donar un context del fet el qual s’està tractant, amb molts més detalls que la fotografia.

Com a conclusió, penso que la fotografia complementada amb el text pot esdevenir una font molt gran de coneixement. Una imatge et pot donar una visió directa del què es vol tractar però si aquesta ve acompanyada de un text que la ampliï el resultat serà excel·lent.  

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario